Tafelvoetballen in Tilburg

Pool, Biljart, Snooker, Darts & Tafelvoetbal
Contact opnemen013- 545 80 00

Tafelvoetbal

Tafelvoetbal is een sport die veelal gespeeld wordt in café’s of pubs wat gespeeld wordt met twee of vier man op een voetbaltafel.

In het kort

  • Hard draaien is niet toegestaan
  • Wanneer een speler door de kracht van het schot de bal buiten de tafel schiet dan wordt die teruggegeven aan de tegenstander
  • Elke pop kan scoren. Een bal dit in een goal gaat en er direct uit komt telt

Het spel

Over het algemeen wordt tafelvoetbal met 2 of 4 spelers gespeeld. In beide gevallen is het doel van het spel met jouw eigen poppen de bal in het doel van de tegenstander te schieten. Bij de meeste kasten kost dit vaak een muntinworp, waardoor één spelletje duurt totdat de ballen op zijn. In wedstrijden en bij kasten zonder muntinworp speel je tot dat een team 11 punten heeft bereikt. De score wordt meestal bijgehouden door score-tellers op de kast.


Verschillen met regels per provincie


Soms kunnen de regels verschillen per provincie, zo mag je in bijvoorbeeld de Randstad niet via de zijkant, of via de tegenstander score. Ook mag je niet met de middenstang scoren.

In Noord-Brabant en Limburg wordt ook nog veel met houten kasten en een kurkachtig balletje gespeeld – in de Randstad speelt men voornamelijk met kunststof voetbaltafels.